Harde werkers maken belevenistuin Bernardus

maandag 04 september 2017

Met hulp van diverse bedrijven wordt in Bernardus een belevingstuin gemaakt. Afgelopen vrijdag hebben 90 medewerkers van Dura Vermeer de handen uit de mouwen gestoken. Wat een bijzondere dag was het. Het is mooi te zien wat je kunt bereiken als je samen aan de slag gaat. Een hartelijk dank aan alle betrokkenen!

De dag begon met een overleg met de Hoveniers en een presentatie over Bernardus en de belevingstuin aan de groep van 90 jonge medewerkers van DuraVermeer en daarna kon men aan het werk in de tuin. Palen sjouwen, zand verplaatsen, harken, snoeien, hekjes maken, een gat graven en weer dicht gooien en weer ergens anders een gat graven, stenen sjouwen en stenen stapelen en na al dit harde werken kunnen we heel tevreden zijn.

En verwonderd zien hoe we met elkaar in een dag een prachtige tuin kunnen maken. Een belevingstuin met een fontein, een moestuin, wandelpaden waar je via hekjes van de ene beleving in de andere komt.

Naast het harde werken in de tuin zijn er ook activiteiten met de bewoners van Bernardus gedaan. Er werden vogelhuisjes getimmerd en geschilderd en er is een start gemaakt aan een insectenhotel. Op de woongroepen werden taarten gebakken en er is gewandeld en geholpen bij de zangactiviteit. Er is ook een start gemaakt aan het maken van een kabouterbos met een kabouterboekje, want ook voor kleinkinderen is er iets te beleven in de tuin.

Het is hartverwarmend dat bedrijven als DuraVermeer, hovenier Hoek, hovenier Geerlings en  aannemersbedrijf Herreur, maatschappelijk ondernemen en daarmee zich verbinden met de bewoners, cliënten en personeel van Bernardus.

Volgende stap (we zijn nog niet klaar) is de beplanting in het najaar, het opstarten van een klussengroep en de samenwerking met het IVN.

 

Alle nieuwsberichten