Marente Revalidatie & Herstel introduceert digitaal hulpmiddel De Compaan

4 april 2024

Marente Revalidatie & Herstel heeft De Compaan in gebruik genomen als digitaal hulpmiddel voor revalidatie van haar cliënten. De Compaan is een tablet die speciaal is ontwikkeld voor ouderen, met grote knoppen en eenvoudige bediening. Bij Marente Revalidatie & Herstel wordt De Compaan ingezet als onderdeel van het revalidatieproces.  

Snel en veilig naar huis 
Ouderen komen bij Marente Revalidatie & Herstel terecht vanuit het ziekenhuis of thuis, na bijvoorbeeld een breuk, amputatie of beroerte. Het doel van revalideren is altijd om zo snel mogelijk weer veilig naar huis te kunnen en eventueel thuis verder te revalideren. Marente ondersteunt cliënten en hun mantelzorgers daarbij. Nu ook met behulp van De Compaan. 

Eigen regie 
Angela Schubert, manager Revalidatie & Herstel: ‘De Compaan is een hulpmiddel die onze cliënten gebruiken om betrokken te blijven bij hun revalidatieproces. Met De Compaan hebben zij inzicht in hun agenda en revalidatieplan. Er staan video’s op van oefeningen die cliënten zelfstandig doen. Daarnaast kunnen cliënten De Compaan gebruiken om te beeldbellen met familie of om een spelletje te spelen. Het is een onderdeel van de begeleiding die het behandelteam biedt. En het ondersteunt cliënten bij de verantwoordelijkheid die zij zelf hebben in hun herstel.’  

Passende zorg 
De ervaringen van cliënten en hun mantelzorgers met De Compaan worden meegenomen in de gesprekken met de behandelteams. Zo zorgt Marente Revalidatie & Herstel ervoor dat dit onderdeel van het revalidatietraject goed aansluit bij de zorgbehoeftes van de cliënten.