Feestelijke opening revalidatiecentrum

donderdag 11 mei 2017

In Warmond werd gisteren op feestelijke wijze Revalidatie Marente; het regionale centrum voor geriatrische revalidatie, geopend. Revalidanten kunnen hier op een prachtige plek enkele weken of maanden verblijven terwijl ze actief revalideren na ziekte of na een verblijf in het ziekenhuis. In het revalidatiecentrum werken alle revalidatiespecialisten onder één dak, van fysiotherapeuten tot ouderengeneeskundigen.

De middag begon goed: na ontvangst met gebak konden de gasten luisteren naar diverse korte toespraken. Heidy 't Jong, manager revalidatie: "Het is voor natuurlijk veel praktischer en efficiënter om alle specialisten en revalidatiemedewerkers bij elkaar te hebben." In februari 2017 verhuisden de revalidatieafdelingen van de locaties Bernardus in Sassenheim en Van Wijckerslooth in Oegstgeest naar onze locatie in Warmond. Duco Bauwens, bekend van Nederland In Beweging, benadrukte het belang van bewegen. "Wat er ook gebeurt, zorg dat je altijd in beweging blijft." De vlag werd vervolgens gehesen door Bauwens en mevrouw Den Hartog, die momenteel in het revalidatiecentrum verblijft.

De clinic, een interactieve bewegingsworkshop die Bauwens vervolgens verzorgde, werd druk bezocht. Tijdens diverse rondleidingen konden de gasten het revalidatiecentrum bewonderen en onder het genot van een hapje en een drankje meedoen aan een pubquiz.

Heidy 't Jong: "Omdat we nu ook therapieruimtes op de afdeling hebben, is het voor cliënten mogelijk ook om 's avonds en in het weekend te oefenen. De hele locatie zal gericht zijn op herstel, met als doel dat de cliënt zo snel mogelijk weer naar huis kan. Dat maakt Revalidatie Marente uniek."

Wil je langskomen voor een rondleiding? Je bent van harte welkom! Neem contact op met Revalidatie Marente via revalidatie@marente.nl of 071 305 19 99

Alle nieuwsberichten