Herstelzorg

Wanneer u net een operatie heeft gehad, kan het zijn dat u zo verzwakt bent dat u niet direct naar huis kunt, ook niet met hulp van de thuiszorg of uw familie. Bij Marente kunt u in dat geval terecht om aan te sterken. U verblijft in ons revalidatiecentrum en krijgt hulp met bijvoorbeeld wassen en aankleden.

Herstelzorg aanvragen

Met vragen over herstelzorg of om herstelzorg aan te vragen kunt u terecht bij de zorgbemiddeling van Marente. U kunt herstelzorg voor uzelf aanvragen, maar ook als u familie, hulpverlener of mantelzorger bent.

 


Herstelzorg in Revalidatie Marente: Kees Verkerk

Soms is het tijdelijk niet mogelijk om thuis te wonen wanneer  uw behandeling in het ziekenhuis afgelopen is, maar u nog onvoldoende hersteld bent. Dan biedt een tijdelijk verblijf op herstelafdeling Kees Verkerk in het revalidatiecentrum van Marente uitkomst.  U ontvangt de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. Een fijn gevoel voor u en uw naasten.

Uw verblijf

De herstelafdeling Kees Verkerk is volledig ingericht voor uw tijdelijke verblijf. U kunt herstellen, terwijl wij u verzorgen. Een team van behandelaars en specialisten staat voor u klaar. Het team bestaat uit o.a. een fysiotherapeut, een arts, een maatschappelijk werker en psycholoog. Ze helpen u bijvoorbeeld om de dagelijkse bezigheden weer op te pakken en houden uw gezondheid in de gaten. De arts zal uw medicatie aanpassen wanneer dit nodig blijkt. Ook is er een nauwe samenwerking met de afdeling Ouderengeneeskunde van het Diaconessenhuis Leiden.

Thuis voelen

Uiteraard doen we er alles aan om het u naar de zin te maken. Zodat u zich thuis kunt voelen, ook al is het maar tijdelijk. Zo kunt u een kopje koffie drinken in het restaurant of een wandeling door de prachtige tuin maken en de dierenweide bezoeken. Verder heeft ons revalidatiecentrum een uitgebreid programma van activiteiten waaraan u kunt deelnemen, uw familie is van harte welkom om met u activiteiten te ondernemen.

Tijdelijk verblijf

Hoe lang uw verblijf duurt, is afhankelijk van uw situatie, maar dit is nooit langer dan drie maanden. We bespreken met u (en eventueel uw familie) uw herstel en u krijgt een advies over welke woonomgeving het beste bij u past. Als u in staat bent terug te gaan naar uw huis, dan regelen we thuiszorg die u mogelijk nodig heeft. Als dat niet meer lukt, dan helpen we u bij het zoeken naar een passende woning, bijvoorbeeld in een van de locaties van Marente.

Herstelzorg aanvragen via ziekenhuis

Uw specialist bepaalt of u voor deze zorg in aanmerking komt.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met onze collega's van zorgbemiddeling Marente, tel. 071 409 33 33.