Voedings- en dieetadvisering

Gezonde voeding is altijd belangrijk, zeker als u ziek bent, lichamelijke klachten heeft of onlangs geopereerd bent. Bij Marente krijgt u advies van een diëtist met veel kennis van klachten die op oudere leeftijd voorkomen.

Er is geen wachtlijst, het advies wordt vergoed vanuit de basisverzekering en wij kunnen bij u op gesprek komen, of u nu thuis woont of in een verzorgingshuis of verpleeghuis.

Geen dieet, maar eenvoudige aanpassingen in uw eetpatroon

De diëtist geeft praktische adviezen om de juiste voedingsmiddelen te kiezen en houdt daarbij altijd rekening met uw voorkeuren. De diëtisten van Marente kennen de eetgewoontes van mensen op oudere leeftijd. Zij houden altijd rekening met medicijngebruik, gebitsproblemen en veranderingen in eetlust en smaak.

Er wordt geen streng dieet voorgeschreven, maar we zoeken altijd naar kleine veranderingen in uw eetgewoontes die makkelijk zijn vol te houden. We doen dit in overleg met u en eventueel uw naasten of de verzorging.

Voedingsadvies bij specifieke klachten

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Iedereen kent de diëtist als iemand die adviezen geeft om af te vallen, maar op oudere leeftijd is dat niet altijd van toepassing. De diëtisten van Marente kunt u ook inschakelen bij o.a.:

  • ondervoeding
  • diabetes
  • kauw- en slikproblemen
  • maag/darm aandoeningen
  • decubitus
  • sondevoeding

Uw diëtist werkt zo nodig samen met andere deskundigen zoals de logopedist. Bijvoorbeeld als u van sondevoeding overgaat naar gewone maaltijden. 

Gezond eten doet u zelf

U bepaalt zelf wat u eet. De diëtist is er vooral om u te adviseren, begeleiden en motiveren bij gezond eten en leven.

Kosten

Dieetadvies wordt sinds 2013 weer vergoed vanuit de basisverzekering, voor drie uur per jaar. Neemt u contact op met uw zorgverzekeraar over de details.

Contact

Wilt u zich aanmelden voor een afspraak met een diëtist van Marente, dan kunt u contact opnemen met Marieke van Kampen via 06-53447870 of info@mariekevankampen.nl.