Ergotherapie

Heeft u moeite met fietsen, een maaltijd bereiden of een deksel van een pot krijgen? Ergotherapie is paramedische zorg gericht op het uitvoeren van dagelijkse handelingen. In uw eigen omgeving doet u die handelingen het liefst zelf. Wanneer dit als gevolg van een lichamelijke beperking of geheugenproblemen niet altijd even goed gaat, helpen onze ergotherapeuten u graag.

Doen wat u belangrijk vindt

De ergotherapeut analyseert met u de knelpunten en werkt samen met u aan een oplossing of verbetering. Handelingen als douchen, boterhammen smeren, koken, zelfstandig boodschappen doen en opstaan uit een stoel, behoren tot het werkterrein van de ergotherapeut. U krijgt advies over uw dagplanning en de inrichting van uw huis of kantoor. Daarbij luistert onze ergotherapeut naar uw wensen. Het doel van ergotherapie is dat u zo veel mogelijk uw zelfstandigheid behoudt. We kijken dus vooral naar hoe u de dingen kunt doen die u belangrijk vindt. De ergotherapeut bedenkt praktische oplossingen en gerichte trainingen. Ook krijgt u advies over de vele hulpmiddelen die er zijn om het dagelijks leven gemakkelijker te maken.

Deskundig

Alle ergotherapeuten zijn gecertificeerd en hebben veel expertise, bijvoorbeeld op het gebied van behandelmethodes voor revalidatie na een breuk of een beroerte en behandeling bij Parkinson of niet aangeboren hersenletsel. De ergotherapeuten zijn gewend om nauw samen te werken met andere hulpverleners als specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten en verpleegkundigen. U kunt erop vertrouwen dat u in goede handen bent.

Kosten

De tarieflijst voor een ergotherapie behandeling vindt u hier.

Ergotherapie in het basispakket

Ergotherapie zit in het basispakket. Hierdoor krijgt u tien uur ergotherapie per jaar vergoed. In de meeste gevallen kost een behandeling u dus niets. Marente heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars.

Aan huis

Onze gespecialiseerde ergotherapeuten komen aan huis in de gehele Duin- en Bollenstreek, Leiden, Oegstgeest, Wassenaar en Voorschoten.

Ergotherapie aanvragen

Wilt u ergotherapie aanvragen, neemt u dan contact met ons op. U heeft een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Ergotherapie Marente
Van Wijckersloothplein 1
2341 BB Oegstgeest
Telefoon: 071 517 12 34
E-mail: ergotherapie.vanwijckerslooth@marente.nl