Ludieke introductie Marente thuiszorg in Leiden

dinsdag 06 maart 2018

Nadat Marente medio 2017 de deuren van het volledig vernieuwde Huis op de Waard in hartje Leiden heropende, kunnen inwoners van Leiden nu ook Marente inschakelen als zij thuiszorg nodig hebben. Om zichzelf goed voor te stellen, maakte het wijkteam vandaag een persoonlijk voorstelrondje langs samenwerkingspartners en verraste 30 huisartsen, een aantal sociale wijkteams en  transferverpleegkundigen met een taart. In de middag organiseerde het team - wederom met taart - een gezellige middag met de bewoners van Huis op de Waard.

Wijkverpleegkundige Jacky Voskuil: 'Marente heeft meer dan 30 professionele wijkteams in de Bollenstreek en werkt sinds een aantal maanden ook in Leiden. We werken in een kleinschalig team van verzorgenden en (wijk)verpleegkundigen. Thuiswonende ouderen ondersteunen we met professionele zorg als het niet meer lukt om alles zelf te doen. De wijkverpleegkundige kijkt samen met de cliënt wat er nodig is en zorgt samen met de huisarts ervoor dat de zorg goed verloopt. Om de samenwerking goed te starten, leek het ons een goed idee om ons persoonlijk voor te stellen aan huisartsen, sociale wijkteams en  transferverpleegkundigen in ons nieuwe werkgebied. En we wilden natuurlijk niet met lege handen komen. De actie werd gewaardeerd en de taart viel goed in de smaak!'

Het enthousiaste wijkteam Leiden werkt vanuit Huis op de Waard en komt bij cliënten in een groot deel van Leiden; postcodegebied 2311 tot en met 2316. Er is geen wachtlijst en het is mogelijk om direct te starten met de zorg. Een verwijzing of indicatie is niet nodig. Neem gerust contact op met Marente via 071 409 33 33. U kunt het team ook rechtstreeks bereiken op 06-30044890. Even binnenlopen bij Huis op de Waard kan natuurlijk ook.

 

 

Alle nieuwsberichten