Locaties behalen gouden en zilveren Prezo-certificaten

vrijdag 15 december 2017

Afgelopen week zijn er op diverse locaties van Marente weer gouden en zilveren Prezo-certificaten ofwel kwaliteitskeurmerken behaald én verlengd. Dit keurmerk - waarvan goud het hoogst haalbare is - staat voor PREstaties in de ZOrg. Simpelweg betekent het ontvangen van dit keurmerk dat bewoners kunnen rekenen op goede zorg en ondersteuning. Het certificaat is toegewezen na een onafhankelijk onderzoek op de kwaliteit van zorg onder medewerkers, bewoners, cliënten, familie en andere betrokkenen.

Goede zorg
Rustenborch - die al het gouden keurmerk had en na drie jaar op ging voor verlenging - heeft een uitgebreidere audit gehad waarbij alle prestaties positief zijn beoordeeld. Zij mogen wederom het gouden keurmerk in ontvangst nemen. Ook bij Bolero wordt het gouden keurmerk gecontinueerd. Voor het volledig vernieuwde Hofwijck vond de audit voor het eerst plaats en ook zij behaalden het gouden Prezo-keurmerk. Bij Van Wijckerslooth en Bernardus wordt het zilveren keurmerk gecontinueerd. Marente heeft als centrale organisatie ook prestaties gehaald: kwaliteit medewerkers, management en governance, sturen op kwaliteit en bedrijfsresultaten. Hiervoor is geen apart keurmerk.

Onder de indruk
Tijdens een audit kijkt het onderzoeksteam o.a. of bewoners zich thuisvoelen, of zij goed ondersteund worden en of er persoonsgerichte zorg wordt verleend. Het onderzoeksteam was bijzonder onder de indruk van de goede sfeer binnen de locaties, de enorme tevredenheid van de bewoners en cliënten en de betrokkenheid en het enthousiasme van de medewerkers en vrijwilligers.

Trots
Marente is trots op alle medewerkers en vrijwilligers die zich elke dag weer inzetten voor liefdevolle en goede zorg voor de bewoners. In de loop van 2018 worden ook de overige locaties van Marente geaudit, om het keurmerk te behouden of om het te halen.

 

Alle nieuwsberichten