Blijf op de been met Medische Training voor Ouderen

donderdag 02 november 2017

Regelmatig bewegen houdt niet alleen de spieren vitaal maar ook de hersenen. Daarom geeft Marente op vier locaties 'Medische Training voor Ouderen'. Tijdens de training kunt u onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut in uw eigen tempo oefeningen doen om spieren en gewrichten soepel en sterk te houden. Diverse deelnemers hebben hun conditie en balans verbeterd door het volgen van de training.

Kom ook in beweging

Bewegen is goed. Dat is voor veel mensen geen nieuws. Toch hebben veel ouderen moeite om de eerste stap te zetten naar een actievere manier van leven. Stramheid en angst voor het vallen spelen daarbij een grote rol. Dat hoeft echter geen belemmering te zijn. Met de medische training van Marente worden deelnemers op een verantwoorde manier weer soepel en sterk.

Afgestemd op uw tempo

Onder deskundige begeleiding van de gecertificeerde (geriatrie) fysiotherapeut doet u één keer per week oefeningen die de spieren versterken. Er wordt getraind in kleine groepen waardoor u alle aandacht krijgt en kunt trainen op uw eigen niveau en in uw eigen tempo. De oefeningen zijn afwisselend en worden gedeeltelijk op sportapparatuur uitgevoerd. Door de oefeningen verbetert uw conditie en balans waardoor valpartijen worden voorkomen en de zelfstandigheid in stand wordt gehouden. Naast fit blijven is de training ook een moment van ontspanning en gezelligheid.

Inschrijving en informatie

De medische training is gestart op woensdag 1 november 2017 van 15.30-16.30 uur op de afdeling fysiotherapie van De Wilbert, Overrijn 7 in Katwijk. Instromen is nog mogelijk.
De Medische training start in 2018 ook weer in Oegstgeest, Sassenheim en Voorschoten. Voor deze plaatsen kunt u zich aanmelden voor de geïnteresseerdenlijst. U krijgt bericht zodra de cursus start.

Per serie van 20 lessen zijn de kosten € 250,- voor leden en € 275,- voor niet leden. Als u later instroomt wordt de prijs aangepast. Zorg en Zekerheid vergoedt deze training geheel of gedeeltelijk,  afhankelijk van de aanvullende verzekering.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neemt u dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Ledenservice van Marente via 071 409 32 23, stuur een e-mail naar ledenservice@marente.nl of maak gebruik van het aanmeldformulier.

Individuele begeleiding

Veel soorten klachten kunnen goed behandeld worden met fysiotherapie. De fysiotherapeuten van Marente zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring met het behandelen van ouderen. De wachtlijsten zijn kort, zodat u snel kunt beginnen aan uw herstel. Meer informatie

Alle nieuwsberichten