Medewerkers ervaren leefwereld van hulpbehoevende ouderen

vrijdag 06 oktober 2017

Medewerkers van Marente konden onlangs in de zogenaamde ‘participatiekliniek' ervaren hoe het kan zijn om oud en hulp behoevend te zijn. Twee weken lang was de participatiekliniek met belevingstenten opgezet in de binnentuin van De Wilbert. De deelnemers konden in de tenten - een soort ‘verouderingskamers' - ervaren hoe het is als je niet meer zelf kunt lopen of slecht hoort en/of slecht ziet. In een van de tenten kon men via een koptelefoon en een speciale bril ervaren hoe het kan zijn om als oudere te leven met dementie.

Veel deelnemers vonden het een bijzondere en indrukwekkende ervaring die de meesten een aantal nieuwe inzichten gaf. Zij werden bij het doorlopen van alle belevingstenten begeleid door collega's die al eerder aan de participatiekliniek in Megen hadden meegedaan.

In twee weken tijd namen bijna 300 medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers deel aan deze vorm van leren door ervaring. Na afloop werd er nagepraat over de ervaringen en de inzichten die dit gaf. Het blijft niet alleen bij deze belevenis. Medewerkers gaan actief met de ervaringen aan de slag door datgene wat ze hebben geleerd, toe te passen in hun dagelijkse zorgverlening.

 

Alle nieuwsberichten