Tweede Leidse Ouderengeneeskunde Dagen groot succes

vrijdag 29 september 2017

Afgelopen woensdag 27 en donderdag 28 september vonden voor de tweede keer de Leidse Ouderengeneeskunde Dagen plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Marente organiseerde deze dagen in samenwerking met collega-organisatie Topaz, het LUMC, Leyden Academy on vitality and ageing en de gemeente Leiden. Met bezoekersaantallen van rond de 300 deelnemers per dag, bleek het congres weer een groot succes.

Tijdens dit tweedaagse congres cq. nascholing werden lezingen gegeven over de ontwikkelingen in de ouderenzorg vanuit ziekenhuizen, verpleeghuizen en de eerstelijnsgeneeskunde. voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, klinisch geriaters, internisten, verpleegkundig specialisten en physician assistants.

Anneke Asberg, lid Raad van Bestuur van Marente, opende het congres waarna Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, sprak over hoe de gemeente de uitdagingen rondom veroudering aangaat. Op de tweede dag sprak o.a. Pia Dijkstra (Tweede Kamerfractielid voor D66) over de initiatiefwet 'Waardig Levenseinde'.

Tijdens de pauzes werd de Marentestand op de informatiemarkt druk bezocht. Ergotherapeuten Irene Verdouw en Pauline Bootsman lieten zien hoe je met de inzet van ergotherapie alledaagse handelingen zoals koffiezetten makkelijker maakt voor thuiswonende ouderen met dementie en hun mantelzorgers.

Zie voor programmadetails: https://www.boerhaavenascholing.nl/pages/Boerhaave/ActivityDetails?objid=32233

 

 

Alle nieuwsberichten