Feestelijke officiële opening Huis op de Waard

woensdag 13 september 2017

Vandaag werd in hartje Leiden het compleet vernieuwde Huis op de Waard op bijzondere wijze officieel geopend. Huis op de Waard heeft de omslag gemaakt van een traditioneel verzorgingshuis naar een moderne woonzorglocatie waar ouderen wonen die intensieve (verpleeg)zorg nodig hebben. Naast wonen met zorg, biedt het huis een aantal seniorenhuurappartementen en een gezellig grand café met uitzicht over de Nieuwe Rijn.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden de gasten luisteren naar diverse korte toespraken van o.a. Ingrid Parker, manager zorg Leiden, Gerrit Jan Vos, voorzitter Raad van Bestuur van Marente en wethouder Roos van Gelderen. Ook Theo Rottier, voorzitter van de lokale cliëntenraad, hield een korte toespraak en nam uit handen van Parker één van de Leidse sleutels in ontvangst. Vanaf een boot van de Leidse Rederij die aan de Oranjegracht aanmeerde, werd de vlag van Huis op de Waard overhandigd. Samen met de 94-jarige bewoner Pieter Langeveld hees Van Gelderen de vlag. Daarna werden de genodigden in groepen rondgeleid.

Huiselijk wonen
Parker: "Huis op de Waard is bijzonder en kent een rijke geschiedenis. In 1783 opende het huis voor het eerst de deuren en het is altijd de enige woonzorglocatie binnen de singels van Leiden gebleven." Eind mei opende keerden de bewoners al terug naar hun vertrouwde stek in hartje Leiden.  "Het vernieuwde pand is ingericht volgens het succesvolle kleinschalig wonen-concept. Dit betekent dat bewoners in kleine woongroepen wonen met een huiselijk karakter, zoveel mogelijk zoals vroeger thuis. Daarnaast biedt het huis senioren de mogelijkheid om een appartement te huren in dit prachtige vernieuwde pand."

Altijd welkom
Parker: "Huis op de Waard is een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt; het kloppend hart van de wijk. We doen alles om onze bewoners een mooie dag te bezorgen. In het grand café wordt dagelijks ontbijt, lunch en diner geserveerd. Bewoners, huurders, vrijwilligers, mantelzorgers, buurtbewoners en andere belangstellenden, kunnen hier altijd terecht en tijdens een kopje koffie genieten van het prachtige uitzicht."

Langskomen voor een rondleiding? U bent van harte welkom! Neem contact op met Marente via info@marente.nl of 071 409 33 33.

 

Alle nieuwsberichten