LevenSles verbindt jong en oud op creatieve wijze

donderdag 16 februari 2017

Op 15 februari 2017 vond de negende editie van LevenSles plaats in het oude Weeshuis in Leiden. LevenSles is een inspiratie- en kennisdag waarop jongeren die zich inzetten voor waardige zorg voor ouderen, ideeën pitchen om de zorg te verbeteren. Cliënten van Bernardus waren ook aanwezig. Jong en oud gaan zo goed samen, dit soort initiatieven zijn goud waard.

Gedurende het Levensles-traject zijn jongeren in gesprek gegaan met ouderen, politiefunctionarissen, beleidsmedewerkers en zorgprofessionals. Iedereen had op een eigen wijze plannen ontwikkeld. Tien inspirerende en vernieuwende ideeën waarbij de verbinding tussen oud en jong centraal staat, werden tijdens de inspiratie- en kennisdag gepresenteerd. Uit eerdere edities van LevenSles is gebleken hoe krachtig de concepten van jongeren kunnen zijn en hoe ze tot positieve veranderingen hebben geleid. Ook dit jaar waren de ideeën weer bijzonder goed en creatief.

Een greep uit de ideeën: een pratende deurmat, die ouderen helpt om veilig de deur open te doen en mensen te woord te staan. Of het idee om middels een kunstproject ouderen en jongeren met elkaar te verbinden. Anneke Asberg, lid van de Raad van Bestuur van Marente, was een van de juryleden. De deelnemers werden gecomplimenteerd en aangemoedigd door de jury om hun idee vooral uit te voeren. De jury vond alle ideeën zo goed dat ze niet konden kiezen. Uiteindelijk vielen alle deelnemers in de prijzen.

 

 

Alle nieuwsberichten