Vitaliteitscentrum en expertisecentrum Katwijkse Ziekte feestelijk geopend

dinsdag 17 januari 2017

Vandaag - dinsdag 17 januari - werd op feestelijke wijze het expertisecentrum Katwijkse Ziekte met het vitaliteitscentrum in De Wilbert officieel geopend. Het expertisecentrum biedt patiënten met Katwijkse Ziekte de best mogelijke behandeling - klinisch en poliklinisch - onder één dak. "Het centrum is hét aanspreekpunt voor cliënten in alle fasen van het ziekteproces. Ook voor mensen die gendrager zijn, maar nog geen verschijnselen hebben'', zegt Ingrid Parker, voorzitter van het kernteam. "Daarmee behalen we al winst, want zo worden ze niet belast met zoeken naar informatie. We hopen op deze manier bij te dragen aan een stukje kwaliteit van leven.''

Vooraf aan de opening hielden de verschillende betrokken samenwerkingspartners korte toespraken, vanuit Marente, het LUMC, de vereniging HCHWA-D en de gemeente Katwijk. De officiële openingshandeling werd verricht door de heer Hueting, voorzitter van de vereniging HCHWA-D (de officiële naam van de Katwijkse Ziekte), de heer Middelkoop, afgevaardigde van het LUMC, en de heer Mostert, wethouder zorg Katwijk. 

In het expertisecentrum doen ruim 25 professionals er alles aan om patiënten met de Katwijkse Ziekte een zo optimaal mogelijke behandeling te bieden. Daarbij worden alle behandelmogelijkheden op elkaar afgestemd en vanuit één plek aangeboden. Verpleegkundigen, artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen en logopedisten kunnen allen bij de behandeling betrokken worden. Daarnaast wil Marente met dit expertisecentrum bijdragen aan een betere toekomst, door het uitvoeren van onderzoek naar de Katwijkse Ziekte.

De heren Hueting, Middelkoop en Mostert knippen het lint door.

Ingrid Parker, voorzitter van het kernteam, en Sanne van Rijn, ambassadrice vereniging HCHWA-D, onthullen Parker's Plaza - de naam voor het vitaliteitscentrum.

 

Patrick Ravensbergen, een van de oprichters van het expertisecentrum

 

 

Alle nieuwsberichten