Jouw functie

Bij Marente zijn voldoende mogelijkheden om je loopbaan vorm te geven. Zorg je graag voor mensen in een verzorgingshuis of verpleeghuis, ben je een gedreven verpleegkundige in de thuiszorg of houd je juist van een baan op kantoor? Alles is mogelijk bij Marente. Van helpende tot wijkverpleegkundige: zit jouw functie erbij?  

Helpende zorg en welzijn

 

Een Helpende is onmisbaar voor mensen die net niet meer alles zelf kunnen doen. Jouw ondersteuning maakt het mogelijk dat deze mensen toch zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Met jouw hulp kunnen zij hun leven inrichten zoals ze willen. Je helpt ze bijvoorbeeld in de ochtend zodat ze de dag fris kunnen opstarten en in de avond om de dag weer af te sluiten. Van aankleden of steunkousen aantrekken tot ondersteuning bij de maaltijd. Natuurlijk maak je een praatje en ben je geïnteresseerd in de persoon. Zo zorg je er ook voor dat je problemen en veranderingen in de gezondheid vroeg signaleert en bespreekt dit met je collega’s.

Als Helpende werk je in een woonzorgcentrum. Hiervoor moet je gediplomeerd Helpende Zorg of Helpende Zorg en Welzijn zijn.

 

 

 

 

 

Verzorgende 3IG

 

Als verzorgende 3IG zorg je voor onze cliënten op het gebied van gezondheid, wonen en welzijn. Van lichamelijke verzorging tot verpleegtechnische handelingen zoals wondverzorging, injecteren en het toedienen van medicijnen. Je stimuleert je cliënten om zo zelfstandig mogelijk te functioneren en begeleidt hen ook op emotioneel gebied. Geen dag is hetzelfde en elke cliënt is verschillend. Daar houd jij vanzelfsprekend rekening mee. Je werkt zelfstandig en tegelijkertijd samen met je collega’s in een team.

Als verzorgende 3IG kun je zowel in de thuiszorg werken, als in het verzorgingshuis of verpleeghuis. Hiervoor moet je gediplomeerd Verzorgende 3IG zijn. Doorgroeien of omscholen naar deze functie kan met onze opleidingen in de zorg.

EVV’er of Woonzorgbegeleider

 

De functienaam zegt het al: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende. Naast de taken van verzorgende 3IG ben je verantwoordelijk voor het totale zorgpakket van een aantal cliënten. Je ziet erop toe dat het de cliënt aan niets ontbreekt. Dit doe je samen met je collega’s en stuurt hen hierin aan. Voor cliënten en familie ben jij het eerste aanspreekpunt voor vragen over de zorg- of dienstverlening.

Als EVV’er kun je werken in het verzorgingshuis of verpleeghuis. Je bent een Verzorgende 3IG en je bent aangevuld opgeleid als EVV’er of je wilt ervoor opgeleid worden.

 

Verpleegkundige niveau 4

Een verpleegkundige houdt zich vooral bezig met mensen die intensieve verzorging en verpleging nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen die chronisch ziek zijn of dementeren. Ook kun je mensen begeleiden die aan het revalideren zijn na ziekenhuisbezoek. Doordat jij je richt op de verpleging, kunnen zij zich richten op hun leven. Je werk loopt uiteen van wondverzorging, medicijnen uitdelen, revalidatie tot aan pijnbestrijding in de laatste levensfase. Naast de dagelijkse lichamelijke verzorging, geef je de cliënt voorlichting, advies en instructie. Vanzelfsprekend signaleer en rapporteer je veranderingen in de verpleegsituatie. De verpleegkundige coördineert het totale verpleegproces en begeleidt leerlingen of stagiaires.

Als verpleegkundige kun je zowel in de thuiszorg werken, als in het verzorgingshuis of verpleeghuis. Hiervoor moet je gediplomeerd verpleegkundige niveau 4 zijn.

Specialistisch verpleegkundige

Het specialistenteam thuiszorg bestaat uit gespecialiseerde verpleegkundigen met een aanvullende opleiding. Het specialistenteam helpt mensen die specialistische zorg nodig hebben en bijvoorbeeld met (technische) medische apparatuur behandeld worden. Denk aan mensen met kanker, aids of mensen die een stoma hebben. Het specialistenteam richt zich ook op kortdurende zorg voor terminale patiënten thuis. Het accent ligt daarbij op de bestrijding van het lijden.

Wijkverpleegkundige niveau 5

Als Wijkverpleegkundige werk je in de thuiszorg en ligt de nadruk op hoogcomplexe zorgverlening. Samen met je collega’s maak je het mogelijk voor mensen om thuis te blijven wonen, thuis te revalideren of thuis te overlijden. Je hebt een coachende rol binnen het team en voert coördinerende, begeleidende en verpleegkundige taken uit.

Het is zeer afwisselend werk. Je hebt met een diverse cliëntgroep te maken: chronisch zieken, oncologische cliënten, cliënten die geopereerd zijn en terminale cliënten. Je staat garant voor de beste thuiszorg door nauw samen te werken met andere zorgverleners zoals huisartsen. Je bent een spil in de wijk als het gaat om zorgverlening.

Gespecialiseerd wijkverpleegkundige

Het Team Chronisch Zieken bestaat uit gespecialiseerd wijkverpleegkundigen die expertise hebben op het gebied van astma, diabetes, reuma en neurologische aandoeningen. Zij adviseren en begeleiden cliënten en geven voorlichting en instructie. Daarnaast adviseren zij hun collega’s.

Medische en paramedische functies

Bij het Behandel en Expertise Centrum (BEEC) van Marente werken behandelaars zoals artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen en logopedisten. Door de behandelingen zo goed mogelijk op elkaar en op de zorg af te stemmen, kunnen we de beste zorg bieden. Daarom werken behandelaars bij ons in vakgroepen. Binnen de vakgroepen wordt kennis en ervaring gedeeld en innovatie nagestreefd. Behandelaars worden dan ook regelmatig bijgeschoold en houden nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Ondersteunende en facilitaire functies

Naast de vele functies ‘in de zorg’ heeft Marente ook diverse ondersteunende functies. Bijvoorbeeld: secretaresse, medewerker financiële administratie, medewerker automatisering en zorgbemiddelaar. Ook facilitaire functies ontbreken niet, zoals een medewerker restaurant en receptiemedewerker.