Wonen in onze locaties

Verhuizen naar één van de locaties bij Marente doet u niet voor niets. Misschien redt u het niet meer alleen thuis. Of u krijgt te maken met dementie, of een vergaande operatie. 

Om welke reden dan ook: als u bij Marente woont, dan woont u in een comfortabele en veilige omgeving. 

Het wonen

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis kunt voelen. U heeft zelf de regie en maakt uw eigen keuzes. In veel van onze huizen heeft u een eigen appartement met een eigen voordeur, keukentje en badkamer. De huizen waar dit niet het geval is heeft u in de meeste gevallen een eigen kamer en kunt u gebruikmaken van een gezamenlijke woonkamer, de binnentuin of het restaurant.

Steeds meer locaties van Marente omarmen het 'kleinschalig zorgconcept'. De 'afdeling' wordt opgedeeld in een aantal kleine woongroepen die een soort huishouden vormen. Vaak is er een gezamenlijke huiskamer met een open keuken. Familie kan hier binnenlopen, koffie zetten, kletsen met de andere bewoners of een potje scrabbelen. Het belangrijkste bij kleinschalige zorg is de kwaliteit van leven en persoonlijke begeleiding. Het draait om lekker leven, genieten, meedoen in het huishouden en vooral doen waar je zin in hebt. De bewoners koken en eten met elkaar. Ook zorgen zij ervoor dat het in de huiskamers altijd gezellig is. Uiteraard kunnen bewoners zich bij kleinschalig wonen ook terugtrekken in hun eigen woon- en slaapkamer. De kamer kan de bewoner naar inzicht inrichten.

De zorg

U bent voorzien van zorg en begeleiding die afgestemd worden op uw wensen en situatie. Afhankelijk van uw zorgzwaarte kunt u denken aan:

  • Begeleiding bij het opstaan in de ochtend
  • Ontbijt, middag- en avondeten
  • Ondersteuning bij medicijngebruik
  • Hulp bij wassen en toiletgang

Naast deze basiszorg is Marente gespecialiseerd in verschillende ziektebeelden en behandelingen die bij ouderen voorkomen.

Onze huizen

Bij Marente kunt u kiezen uit 15 huizen. U kunt zich oriënteren met ons huizenoverzicht. En neemt u gerust contact op met een zorgbemiddelaar voor gratis en vrijblijvend advies of een rondleiding.