Huis op de Waard
Alle huizen

Huis op de Waard vaart mee in de Peurbakkentocht

Huis op de Waard heeft deelgenomen aan de Peurbakkentocht, onderdeel van de Leidse Lakenfeesten. De boot zag er prachtig uit en het bleef gelukkig droog. De Peurbakkentocht was een succes!

 

 

Concert van Willeke Alberti

Gistermiddag (21 juni) gaf Willeke Alberti een concert in het nieuwe Huis op de Waard. De zaal zat stampvol. De bewoners (en medewerkers!) genoten van oudere en nieuwere nummers en er werd flink gedanst. Bekijk op onze Facebookpagina een impressiefilmpje.

 


Wie iets te vieren heeft, trakteert!

In Leiden heeft de nieuwste Marente locatie, Huis op de Waard, na een grondige renovatie haar deuren geopend en dat vieren we met een gratis high tea op 4 juli.

Op dinsdag 4 juli van 13.00 tot 16.30 uur organiseert Marente een gratis high tea voor de eerste 75 Leidenaren die een lidmaatschap afsluiten. De middag staat in het teken van gezelligheid en kennismaking. Vanaf 13.00 uur wordt u ontvangen met een drankje en vervolgens kunt u genieten van live muziek en diverse lekkernijen zoals cupcakes en sandwiches. Uiteraard geserveerd met verschillende soorten thee.

Voor de eerste 75 nieuwe leden van Marente ligt een uitnodiging voor de high tea klaar. Het lidmaatschap biedt u vele voordelen zoals korting op aan huis diensten en cursussen op het gebied van gezondheid en zorg. Verder organiseren wij regelmatig gezellige uitstapjes naar het strand, op de locaties en met de rondvaartboot. Ook ontvangt u drie keer per jaar ons inspirerende ledenmagazine Thuis!. Het lidmaatschap kost € 22,- per kalenderjaar per huishouden.

Wilt u meer informatie en/of zich aanmelden neem dan contact met ons op via telefoonnummer 071-409 3223 of via mailadres ledenservice@marente.nl

 

Bewoners Huis op de Waard weer thuis in Leiden

In het centrum van Leiden bruist het in Huis op de Waard van het leven. Na twee jaar op locaties in Warmond gewoond te hebben, zijn de bewoners afgelopen week terug verhuisd naar hun gloednieuwe appartementen. De verhuizing verliep soepel; hulp kwam uit alle hoeken. Nu de verhuizing rond is, kan er genoten worden van de prachtige omgeving.

Manager Zorg Leiden Ingrid Parker: "Het grand café is al volop in gebruik (en wat een héérlijke koffie!). Bewoners genieten van de langsvarende sloepen en boten. Ook in de huiskamers is het goed toeven. De bewoners die op de eerste etage wonen, zitten al regelmatig op het gezamenlijke balkon van het zonnetje te genieten."

Huis op de Waard is volledig vernieuwd. Rondom een groene binnentuin zijn honderd appartementen gebouwd die woonruimte bieden aan diverse doelgroepen. Op de bovenste etage zijn senioren huurappartementen gebouwd, met fantastisch uitzicht aan alle kanten van het pand. Er zijn nog enkele huurappartementen beschikbaar. Ook heeft Huis op de Waard een belangrijke rol voor ouderen die in de omgeving wonen, bijvoorbeeld in de vorm van dagbesteding, een activiteitencentrum en het grand café waar iedereen welkom is voor ontbijt, lunch en diner.

Komt u snel eens gezellig langs?

 


Kijkochtend Huis op de Waard druk bezocht

De kijkochtend in het volledig vernieuwde Huis op de Waard afgelopen zaterdag was zeer geslaagd. Ruim 200 belangstellenden namen een kijkje en lieten zich rondleiden door het prachtige pand. Het team ontving veel enthousiaste reacties over het prachtige uitzicht aan alle kanten, de ruime opzet, de kleinschalige inrichting, de mooie appartementen en natuurlijk het gezellige grand café aan het water. De komende dagen verhuizen de bewoners, na bijna twee jaar op een tijdelijke locatie in Warmond gewoond te hebben, terug naar hun vertrouwde stek.

Was u op de kijkochtend en heeft u nog vragen? U kunt voor al uw vragen over wonen met zorg, thuiszorg of lid worden van Marente, terecht bij de klantenservice: 071 409 33 33. Wanneer u vragen heeft over de huurappartementen, dan kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met Annette Holwerda: 071 409 32 63. Wilt u komen vrijwilligen? Belt u dan rechtstreeks naar Huis op de Waard: 071 513 23 45 of stuur een mail naar Ingeborg.Knoop@marente.nl.

 

 





Eind mei zullen de deuren van Huis op de Waard in Leiden weer open gaan. De bewoners zullen na twee jaar weer terugkeren naar het compleet vernieuwde Huis op de Waard. Om deze terugkeer te vieren, is een speciale Leidse uitgave van het magazine Thuis! gemaakt, die is gestuurd naar de omwonenden van Huis op de Waard. Deze editie wilden we u niet onthouden! Neemt u gerust een kijkje in de .








Seniorenappartementen te huur

Het volledig vernieuwde Huis op de Waard is gelegen op een toplocatie aan de singel in hartje Leiden. Rondom een groene binnentuin worden 21 huurappartementen gebouwd waar senioren  zelfstandig kunnen wonen met een servicearrangement. De appartementen zijn ca. 48 m2 met een open keuken, een ruime badkamer en een aparte slaapkamer.

Met het arrangement Zorgeloos wonen kunt u vier maal per week van een warme 2-gangen maaltijd genieten in het gezellige grand café aan het water. Ook kunt u in het grand café de hele dag door onbeperkt koffie en thee drinken. Eenmaal per week wordt uw appartement schoongemaakt. En u heeft een abonnement op de alarmservice: onze 24-uurs bereikbaarheidsdienst. Met één druk op de knop komt een zorgprofessional direct naar u toe. Een prettig idee!

De huurprijs voor het ruime tweekamerappartement is  € 710,- per maand. Het arrangement Zorgeloos wonen is verplicht en kost € 280,- per maand. Huis op de Waard wordt eind mei opgeleverd.

Interesse of kennismaken?

Neemt u dan gerust contact met  ons op. Gerda van der Tang staat u graag te woord. Stuur een e-mail naar gerda.vandertang@marente.nl of bel via 06 129 694 94.

 


Alzheimercafé over mantelzorg

 

Op 13 oktober staat het Alzheimercafé in het teken van mantelzorg. Een mantelzorger van een partner met dementie vertelt over de mooie momenten die hij meemaakt, maar ook over momenten van woede en verdriet.

Als partner van iemand met dementie staat u er vaak alleen voor. U bent dag en nacht in de weer. Dat doet u misschien met veel liefde, maar het vraagt toch veel van u. Hoe gaat u om met het proces en uw veranderende rol? Wie kan u daarbij helpen?

Deze en andere vragen komen op 13 oktober aan bod. U bent hierbij van harte welkom in het Bonaventuracollege. De muziek wordt die avond verzorgd door Annelies Verbecke op de trekharmonica. Voor meer informatie, zie de website van het Alzheimercafé Leiden e.o.  of bel naar 06 10 41 72 79.

Locatie:
Bonaventuracollege
Boerhaavelaan 44
2334 ER Leiden

Datum:
Donderdag 13 oktober
Aanvang 19.00 uur
Start programma 19.30 uur


Hard gewerkt aan Huis op de Waard

Het duurt nog even totdat het 2017 is en Huis op de Waard haar deuren mag openen, maar de bouw gaat inmiddels hard. De bewoners die op dit moment elders zijn ondergebracht kunnen niet wachten totdat ze hun intrek mogen nemen in het nieuwe Huis op de Waard. Hieronder een kleine sfeerimpressie van de huidige stand van zaken.


Bezoek aan Keukenhof 

De uitjes naar Keukenhof waren weer een groot succes. Ondanks het niet al te fraaie weer hebben wij genoten van de bloemenpracht!


 

Eerste paal Huis op de Waard geslagen door mw. Tetteroo

24-3-2016 - Donderdag 24 maart is de eerste paal geslagen van het nieuwe Huis op de Waard in Leiden. De feestelijke gebeurtenis werd voltrokken door de langstwonende bewoner Mw Tetteroo (90) en twee leden van de cliëntenraad, aangemoedigd door wethouder van Gelderen en mw Augustinus van het Zorgkantoor. Leiden is straks een prachtige en moderne woonzorglocatie rijker. De huidige bewoners verblijven nu in een tijdelijke locatie in Warmond. In 2017 gaan de deuren van Huis op de Waard in Leiden open en verhuizen zij naar hun gloednieuwe appartement.

Huisvesting voor diverse doelgroepen

Manager van Huis op de Waard, Gerda van der Tang, vertelt hoe de nieuwbouw eruit gaat zien: "Rondom een groene binnentuin worden 103 appartementen gebouwd die woonruimte bieden aan diverse groepen ouderen. Zo komen er 43 huurappartementen waar senioren zelfstandig wonen, zo nodig met thuiszorg. Er komen 16 appartementen voor mensen die intensieve, lichamelijke zorg nodig hebben. En ruim 40 appartementen worden speciaal ingericht voor mensen met dementie, volgens het succesvolle 'kleinschalig wonen concept'."

Zorghart van Leiden

Nog meer dan vroeger wordt Huis op de Waard een levendig centrum voor ouderen om te wonen en elkaar te ontmoeten. Van der Tang: "We staan bekend als het zorghart van Leiden en dat gaan we waarmaken. Zo komt er dagbesteding, een activiteitencentrum en een restaurant. Ook hopen we dat er allerlei initiatieven ontstaan met verenigingen en ondernemingen uit de wijk. En plek waar altijd iets te doen is en waar mensen graag zijn." Overigens is het zorghart straks niet alleen levendig, maar ook duurzaam. Bij de nieuwbouw en renovatie worden namelijk extra bovenwettelijke milieumaatregelen genomen. Het belang van een goed milieu in de binnenstad van Leiden wordt hiermee benadrukt.

Fusie met Marente

Vorige week, op 17 maart, is Huis op de Waard gefuseerd met Marente. Dit was nodig voor Huis op de Waard vanwege de toenemende externe eisen en de financiële situaties. Door de fusie met Marente is de nieuwbouw veilig gesteld en kan Leiden zich verheugen op de terugkomst van deze zorginstelling binnen de singels van Leiden.  

  

 


 

Huis op de Waard definitief onderdeel van Marente

17-3-2016 - Na een intensief fusietraject zijn Huis op de Waard en Marente op 17 maart 2016 officieel gefuseerd. Hierdoor is de zorg voor de bewoners geborgd en kan de nieuwbouw van Huis op de Waard in Leiden doorgaan.

Eind december 2015 heeft Huis op de Waard ervoor gekozen om onderdeel te worden van een grotere organisatie. De toenemende externe eisen en de financiële situatie zijn belangrijke redenen hiertoe. Na een selectieproces is gekozen voor Marente. Vanaf januari is door Huis op de Waard en Marente onder grote tijdsdruk het complexe onderzoek gestart naar de haalbaarheid. Naast het gebruikelijke fusietraject, is ook een doorstart gemaakt voor het nieuwbouwproject van Huis op de Waard en de financiering daarvan.

De vele betrokken partijen hebben zich positief ingezet, waardoor uiteindelijk de fusie is gerealiseerd en is ondertekend op 17 maart 2016. De huidige bewoners blijven tijdelijk wonen in Liduina en Mariëngaerde in Warmond, terwijl de nieuwbouw in Leiden plaatsvindt. Eind maart 2016 wordt de eerste paal geslagen. Het is de bedoeling dat in het tweede kwartaal van 2017 de bewoners terugkeren naar het vernieuwde Huis op de Waard in Leiden. Dit is de prachtige uitkomst van deze fusie.

Huis op de Waard is buitengewoon tevreden over het fusieproces en over de uitkomst dat de ouderenzorg onder de naam van Huis op de Waard wordt gecontinueerd in het centrum van Leiden. Marente kan nu naast de Duin- en Bollenstreek, Oegstgeest en Voorschoten ook zorg gaan verlenen in Leiden. Voor beide organisaties is deze fusie daarom vanaf het begin als win-win ervaren, waardoor het intensieve proces zeer voortvarend heeft kunnen verlopen.

 

 

Volg ons op:

LinkedIn Facebook