Verzorging en verpleging thuis

Zorg bij u aan huis. Uw wijkverpleegkundige coördineert de zorg en stemt deze af met u en de mensen om u heen. Van opstaan in de ochtend tot wondverzorging of pijnbestrijding.

Verzorging aan huis

Heeft u net dat beetje extra zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen? Schakel ons met een gerust hart in voor bijvoorbeeld hulp bij lichamelijke verzorging. En natuurlijk voor een praatje of het hart onder de riem als het even tegen zit.

Verpleging aan huis

Voor verpleegkundige zorg komen we ook bij u thuis. Bijvoorbeeld als u net uit het ziekenhuis komt of als ernstig ziek bent. De verpleegkundigen verstaan hun vak en helpen u graag met onder andere: 

  • wondverzorging;
  • het innemen van medicatie;
  • het toedienen van injecties of aanleggen van een infuus;
  • verpleging na ziekenhuisbezoek.

Zij geven u niet alleen de juiste verpleegkundige hulp, maar zorgen ook dat u lekker zit of ligt. Een extra kussen onder uw knieën of heupen verlicht de druk en helpt doorligplekken voorkomen.

Huishoudelijke hulp

Misschien heeft u nog geen behoefte aan lichamlijke zorg, maar wilt u wel een huishoudelijk hulp. Kijkt u dan eens op de website van Meerzorg, een dochteronderming van Marente. Bij Meerzorg kunt u rekenen op een vaste, betrouwbare hulp die bij u past. Op de dagen dat u het uitkomt.

Een bekend gezicht

Wij werken met kleinschalige teams in de wijk en de zorgverleners zijn al snel een bekend gezicht voor u. Zij komen bij u thuis wanneer u ze nodig heeft en zien wat er speelt. De wijkverpleegkundige kan bijvoorbeeld een maaltijdservice inschakelen, de apotheek attenderen op specifiek medicijngebruik, adviseren over hulpmiddelen of gewoon even met de mantelzorg overleggen.   

Specialismes

Bij Marente kunt rekenen op expertise bij specifieke zorgvragen. Denkt u aan:

Hoeveel zorg en welke zorg kunt u krijgen?

Het verschilt per persoon hoeveel zorg en welke zorg iemand krijgt. Voordat de zorg start bekijken we welke zorg u en uw naasten kunnen doen en welke zorg wij overnemen. De wijkverpleegkundige gaat met u in gesprek en stelt een zorgindicatie op. Daarin staat welke zorg u krijgt. Deze indicatie is overigens niet in beton gegoten en kan omhoog of omlaag bijgesteld worden als de situatie veranderd. Zo krijgt u altijd de zorg die u op een bepaald moment nodig heeft.

Kosten

De thuiszorg wordt in de meeste gevalen vergoed vanuit uw basisverzekering bij uw zorgverzekeraar. Net als bij de huisarts betaalt u hierover geen eigen bijdrage.

Thuiszorg aanvragen

Heeft u vragen over de thuiszorg van Marente? Of wilt thuiszorg aanvragen? Neem dan contact op met de Klantenservice van Marente op telefoonnummer (071) 409 33 33.

 

Mantelzorgondersteuning

Als iemand in de situatie komt dat thuiszorg nodig is, betekent dit vaak dat ook familie of vrienden bijdragen aan de zorg van hun naaste. Deze mantelzorg is minstens zo belangrijk als de thuiszorg zelf. U of uw partner kan mantelzorgondersteuning krijgen van diverse instanties: van hulp bij uw belastingaangifte tot het installeren van uw tv.

Voor de overige gemeenten in de Duin- en Bollenstreek verwijzen wij u naar het Wmo-loket van uw gemeente.