Specialistische zorg thuis

U heeft complexe verpleegkundige zorg nodig op verzoek van uw huisarts of medisch specialist. Bijvoorbeeld omdat u een infuus heeft voor de bestrijding van ernstige pijn of sondevoeding nodig heeft.

Voor dergelijke zorg wordt een gespecialiseerde verpleegkundige ingeschakeld. Marente biedt deze verpleegkundige zorg aan via het Specialistenteam.

Gespecialiseerde verpleegkundigen

Het specialistenteam bestaat uit gespecialiseerde verpleegkundigen met een aanvullende opleiding. Zij helpen cliënten die complexe verpleegkundige zorg nodig hebben. Bijvoorbeeld cliënten die behandeld worden met (technische) medische apparatuur. Denkt u hierbij aan pijnbestrijding via infuuspompen, intraveneuze toediening van antibiotica-kuren, bloedtransfusies en dergelijke. Het specialistenteam richt zich ook op kortdurende zorg voor terminale patiënten thuis.

Verwijzing via huisarts of specialist

Voor specialistische verpleegkundige zorg heeft u in de meeste gevallen een verwijzing nodig van de specialist uit het ziekenhuis. De meeste cliënten worden via de huisarts of de specialist in het ziekenhuis bij het specialistenteam aangemeld. Tijdens kantooruren belt u voor nieuwe aanvragen of voor spoedaanvragen met de afdeling klantenservice via 071-409 33 33.

Een eerste bezoek

Na aanmelding via uw huisarts of transferpunt in het ziekenhuis neemt een verpleegkundige van het specialistenteam contact met u op en maakt een afspraak op een tijdstip dat het u uitkomt. Samen met u bespreekt de verpleegkundige de randvoorwaarden en stelt met een zorgplan op. De verpleegkundige schakelt zonodig met de huisarts en specialist in het ziekenhuis en helpt andere zorg die u ook ontvangt op elkaar af te stemmen. Regelmatig evalueert de verpleegkundige met u de geleverde zorg. Zo heeft u uw eigen spin in het web.

Bereikbaarheid

Het specialistenteam is dagelijks bereikbaar en inzetbaar tussen 8:00 en 23:00 uur, ook in de weekeinden. Tussen 23:00 en 8:00 is de bereikbaarheidsdienst inzetbaar voor spoedsituaties. Het specialistenteam en de bereikbaarheidsdienst zijn voor zorgverleners en verwijzers bereikbaar via: 06-51070787.

Cliënten kunnen het specialistenteam bereiken via de afdeling klantenservice: (071) 409 33 33.