Thuiszorg in de laatste levensfase

Bent u of is uw naaste terminaal ziek? Laat de casemanagers palliatieve zorg van Marente u ondersteunen in de laatste levensfase. Deze gespecialiseerde verpleegkundigen komen bij u thuis en richten zich op het zoveel mogelijk instandhouden van de kwaliteit van uw leven, pijnbestrijding en -verzachting.

Casemanager palliatieve zorg

Wanneer u of uw naaste terminaal ziek blijkt te zijn, beleeft u een moeilijke en zware periode. Onze casemanagers palliatieve zorg geven u de persoonlijke zorg en begeleiding die u nodig heeft. Deze verpleegkundigen zijn opgeleid op het gebied van oncologie en palliatieve zorg. Zij overleggen regelmatig met de verpleegkundig specialist oncologie van ziekenhuizen in de buurt. Zo bent u verzekerd van de beste zorg.

Uw vragen over terminale zorg

De casemanagers palliatieve zorg begeleiden u bij terminale ziekte. U houdt zelf de regie en bepaalt het tempo. Onze casemanagers zijn er voor u. Ook als daadwerkelijke zorg nog niet nodig is.

Gespecialiseerde verpleging

Het specialistenteam van Marente kan worden ingeschakeld als er complexe verpleegkundige zorg nodig is. Bijvoorbeeld wanneer u veel pijn heeft en deze wordt bestreden met medicatie via een infuus.

Aanvraag en kosten

De zorgbemiddelaars van Marente helpen u graag bij het maken van een keuze of het aanvragen van de zorg. Zij zijn bereikbaar op 071 409 33 33. Ook kunt u de zorg rechtstreeks aanvragen via het e-mailadres palliatiefverpleegkundige@marente.nl.

Vervolgens neemt de palliatief verpleegkundige binnen drie dagen contact met u op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Samen bespreekt u hoe de zorg voor u het beste georganiseerd kan worden.

Palliatieve thuiszorg wordt vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering.

Netwerk palliatieve zorg

Marente is aangesloten bij het netwerk palliatieve zorg. Dit netwerk is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in de regio. Het doel is om de zorg voor mensen in de laatste levensfase zo goed mogelijk te organiseren. Door samen te werken, wordt de kwaliteit van zorgverlening in de regio verbeterd.

Het netwerk brengt een magazine uit dat u gratis kunt ontvangen. Ook kunt u op de website meer informatie krijgen over de zorg aan mensen in de laatste levensfase.