Professionele Achterwacht bij spoedeisende situaties

Als er iets onverwachts gebeurt, dan is het prettig als u alarm kunt slaan. De Professionele Achterwacht geeft u de zekerheid van acute hulp bij noodgevallen. Eén druk op de knop en binnen 30 minuten staat er een deskundige ziekenverzorgende voor uw deur.

Komt u net uit het ziekenhuis? Bent u chronisch ziek of heeft u een lichamelijk handicap? Marente staat in noodgevallen dag en nacht voor u klaar. Dat is voor u en uw naasten een geruststellende gedachte en u ontlast hiermee uw familie of buren.

Het alarmapparaat

Om gebruik te maken van de Professionele Achterwacht, heeft u allereerst een alarmapparaat nodig. Dit bestaat onder andere uit een halsketting of polsband met een alarmknop. Informatie over het alarmapparaat kunt u krijgen bij de Stichting Welzijn in uw woonplaats.

Professionele Achterwacht

Als het alarmapparaat is geïnstalleerd, kunt u gebruik maken van de Professionele Achterwacht van Marente. Dit houdt in dat u in noodgevallen op het alarmknopje drukt en direct contact krijgt met een medewerker van de meldcentrale. Deze medewerker beoordeelt de situatie en als het nodig is, komt er binnen 30 minuten iemand van de thuiszorg langs om u te helpen.

Deursleutels

Als u op het moment van nood niet in staat bent de deur zelf te openen, moet onze medewerker dit doen. Wij hebben daarom twee huissleutels van u nodig. Deze sleutels krijgen een code en worden veilig opgeborgen. Uw naam en adres staan niet op de sleutelhanger.

Kosten en vergoeding

Abonnementkosten Professionele Achterwacht

Voor de Professionele Achterwacht betaalt u € 12,50 per maand aan abonnementskosten. Als lid van Marente krijgt u korting en betaalt u € 10,00.

Kosten alarmeringsapparatuur

Houdt u rekening met de (abonnements)kosten voor de alarmeringsapparatuur. Informatie hierover kunt u opvragen bij de Stichting Welzijn in uw woonplaats.

Kosten voor de zorg

De acute zorg die u krijgt na een alarmoproep wordt apart in rekening gebracht en wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering.

Alarmering aanvragen

Neem voor meer informatie of een aanvraag contact op met onze Klantenservice