Workshops en cursussen

Als u voor een ander zorgt, dan wilt u dat zo goed mogelijk doen. De zorgverleners van Marente delen graag hun kennis en vaardigheden met u. Voor verschillende workshops en cursussen kunt u zich inschrijven.

Workshops

Een workshop is een eenmalige bijeenkomst gericht op het leren van handelingen en vaardigheden. Denk aan het douchen en aankleden van iemand. Of het toedienen van medicatie. En hoe gebruik je hulpmiddelen op de juiste manier? De volgende workshop worden aangeboden:

Dagelijkse verzorging thuis door mantelzorgers
U leert uw naaste te helpen bij: in en uit bed komen, opstaan uit een stoel, douchen, aankleden en lopen. Meer informatie en aanmelden

Verpleegkundige handelingen en hulpmiddelen
Tijdens deze workshop leert u uw naaste te helpen met 'verpleegkundige handelingen' rondom: medicatie geven, slikproblemen en zuurstof toedienen. Ook leert u hulpmiddelen handig te gebruiken. Denk aan: steunkousen aantrekken, een glijzeil gebruiken en gebruik van rollator en rolstoel.
Meer informatie en aanmelden

Workshop Gedragsverandering bij dementie
Wat is onbegrepen gedrag bij dementie, waar komt het vandaan en hoe ga je er mee om?
Meer informatie en aanmelden

Cursussen

Bij cursussen zijn meerdere lessen gericht op het aanleren van vaardigheden over een specifiek onderwerp. Een cursus wordt vaak afgesloten met een certificaat. Ook biedt Marente diverse trainingen en themabijeenkomsten over een specifiek onderwerp aan. Kijk voor meer informatie op: