Voor een ander zorgen

Opleidingen voor zorgpersoneel vinden we normaal. De mantelzorger is vaak ongeschoold in het zorgverleningsvak maar is toch 24 uur per dag aan het zorgverlenen. Dat is ontzettend zwaar. Marente helpt deze 'informele' zorgverleners graag om wat kneepjes van het vak te leren.

De lessen worden gegeven door echte zorgverleners en behandelaars van Marente. Op die manier staat u als partner, familielid of kennissen sterk in de zorg voor hun naaste.

'In de schoolbanken'
De school voor mantelzorgers en vrijwilligers is in 2016 opgericht. De vraag naar ouderenzorg stijgt al jaren en blijft nog wel even stijgen. Het aantal beschikbare zorgverleners en het beschikbare geld kan niet even hard meestijgen. Er wordt dus steeds meer een beroep gedaan op partners, familie en kennissen om voor hun naaste te zorgen. Marente biedt deze groeiende groep zorgzame mensen graag een plekje 'in de schoolbanken' om hen de basis van het zorgverleningsvak te leren.

Dit gebeurt niet met een praatgroepje, maar echt door mensen iets te leren. Van een cursus 'Iemand wassen en aankleden' tot een masterclass 'Koken voor mensen met dementie'. En bijvoorbeeld ook uitleg over hoe een mantelzorger insuline kan spuiten of het omgaan met gedragsverandering als iemand gaat dementeren.