Marente College

Twee keer per jaar kunt u deelnemen aan het Marente College. Wij nodigen elke keer een persoon uit die u het hemd van het lijf kunt vragen.
Dinsdag 5 juni 2018 gaan we in gesprek met Iris van der Reijden.

Probeer maar eens lief en geduldig te blijven als mantelzorger

"Durf anders te kijken naar mensen met dementie'", zegt Iris van der Reijden. Zij ondersteunt al jarenlang lotgenotengesprekken voor naasten van mensen met dementie en heeft zelf ook ervaren hoe het is als een dierbare een slopende ziekte krijgt. En als manager en directeur in verpleeg- en verzorgingshuizen heeft zij ookhet nodige gezien in de zorg voor mensen met dementie.

Mantelzorg begint als de hulp voor een familielid of vriend met lichamelijke of geestelijke klachten zich opstapelt: niet alleen de boodschappen doen, maar ook de administratie, schoonmaken én mee naar het ziekenhuis. En emotionele steun geven. De relatie met de naaste verandert en er wordt veel van mantelzorgers gevraagd. 'Nee' zeggen levert vrijwel altijd schuldgevoel en wroeging op. Toch is het belangrijk om als mantelzorger goed voor uzelf te zorgen en grenzen te stellen, zodat u genoeg veerkracht houdt om geduldig voor een ander te blijven zorgen. Maar hoe doe je dat?

Welke vragen wilt u haar stellen?

Met Iris van der Reijden praten we hierover. Na een bestuurlijke carrière in de zorg is zij teruggekeerd naar waar haar hart ligt: het werken met en voor mensen in een kwetsbare periode van het leven. Tijdens het college kunt u haar vragen stellen, samen met de andere deelnemers. Zij geeft tips en advies die helpen om een gelijkwaardige relatie met uw naaste te behouden.

Voor wie

Het Marente College is een onderdeel van de School voor Mantelzorg. Alle geïnteresseerden zijn welkom: mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers en mensen met een specifiek ziektebeeld.

Informatie

Het Marente College vindt plaats op dinsdag 5 juni 2018 van 19.00-21.00 uur in Berkhout in Lisse. De kosten zijn € 9,- voor leden en € 10,- voor niet-leden (incl. koffie/thee, wat lekkers en een drankje). Marente is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (071) 409 32 23 of emailadres ledenservice@marente.nl

Aanmeldformulier

 

Fouten bij het verwerken

Bij het verwerken van de gegevens zijn de volgende fouten opgetreden. Corrigeer de relevante velden en probeer het alstublieft opnieuw.

Aanmeldformulier Marente College

Voer de code in de afbeelding in
De velden met een * zijn verplicht