School voor mantelzorgers en vrijwilligers

Marente heeft een school opgericht voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg. Deze school biedt cursussen en workshops voor de basisvaardigheden van zorgverlening. Het is voor iedereen die voor een ander zorgt en daar beter in wil worden.

 • Voor een ander zorgen

  Opleidingen voor zorgpersoneel vinden we normaal. De mantelzorger is vaak ongeschoold in het zorgverleningsvak maar is toch 24 uur per dag aan het zorgverlenen. Dat is ontzettend zwaar. Marente helpt deze 'informele' zorgverleners graag om wat kneepjes van het vak te leren.

  Meer over voor een ander zorgen
 • Marente College

  Twee keer per jaar kunt u deelnemen aan het Marente College. Wij nodigen elke keer een persoon uit die u het hemd van het lijf kunt vragen.
  Dinsdag 5 juni 2018 gaan we in gesprek met Iris van der Reijden.

  Meer over marente College
 • Lunch en Leer - Leven met een chronische ziekte

  Lekker lunchen en tegelijk iets leren over de zorg voor uw naaste. Dat kan op de Lunch & Leer bijeenkomst van Marente. En uw naaste? Wij ontvangen hem/haar ook met een passende lunch, zodat u ontspannen aan de bijeenkomst kunt deelnemen. Wij houden rekening met (di)eetwensen.

  Meer over lunch en Leer - Leven met een chronische ziekte
 • Workshops en cursussen

  Als u voor een ander zorgt, dan wilt u dat zo goed mogelijk doen. De zorgverleners van Marente delen graag hun kennis en vaardigheden met u. Voor verschillende workshops en cursussen kunt u zich inschrijven.

  Meer over workshops en cursussen