School voor mantelzorgers en vrijwilligers

Marente heeft een school opgericht voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg. Deze school biedt cursussen en workshops voor de basisvaardigheden van zorgverlening. Het is voor iedereen die voor een ander zorgt en daar beter in wil worden.

 • Voor een ander zorgen

  Opleidingen voor zorgpersoneel vinden we normaal. De mantelzorger is vaak ongeschoold in het zorgverleningsvak maar is toch 24 uur per dag aan het zorgverlenen. Dat is ontzettend zwaar. Marente helpt deze 'informele' zorgverleners graag om wat kneepjes van het vak te leren.

  Meer over voor een ander zorgen
 • Marente College met Annemarie van der Sar

  Annemarie van der Sar kreeg in 2009 een hersenbloeding. Op 11 april gaan wij met haar in gesprek tijdens het Marente College. Hoe heeft het haar leven veranderd? Hoe is ze gerevalideerd? Wat was de rol van Edwin van der Sar en haar andere mantelzorgers? 

  Meer over marente College met Annemarie van der Sar
 • Lunch en Leer - Gezellig aan Tafel

  Laten we het nuttige met het aangename verenigen. U komt lunchen en tegelijkertijd behandelen we een onderwerp wat u bezighoudt in de zorg voor uw naaste.

  Meer over lunch en Leer - Gezellig aan Tafel
 • Workshops en cursussen

  Als u voor een ander zorgt, dan wilt u dat zo goed mogelijk doen. De zorgverleners van Marente delen graag hun kennis en vaardigheden met u. Voor verschillende workshops en cursussen kunt u zich inschrijven.

  Meer over workshops en cursussen
 • Jaarprogramma 2017

  Voor 2017 hebben we een uitgebreid programma aan cursussen, workshop, Lunch & Leer, colleges en themabijeenkomsten.

  Meer over jaarprogramma 2017