Zo lang mogelijk zelfstandig in eigen omgeving blijven wonen, dat wil iedereen. Als u toch hulp nodig heeft, wilt u de dag wel op een leuke en zinvolle manier doorkomen. Dat is dan van belang. Daarbij wordt ondersteuning van vrienden, familie en thuiszorg steeds belangrijker. Maar dan kunnen er toch nog momenten voorkomen dat u meer ondersteuning kunt gebruiken voor de invulling van uw dag of dat u begeleiding nodig heeft bij het bewegen of dat er behoefte is aan sociale contacten. Daarnaast kan uw partner ook even een moment voor zichzelf nodig hebben. Daar kan de Dagbesteding een oplossing bieden, opdat u samen met plezier thuis kunt blijven wonen.

Bij de dagbesteding ontmoet u leeftijdsgenoten en kunt u samen of alleen doen waar u goed in bent. Wij kijken naar uw mogelijkheden en stemmen daar samen met u uw invulling van de dag of dagdeel op af. Daarnaast heeft De Wilbert allerlei faciliteiten, waar u tijdens uw aanwezigheid gebruik van kunt maken. Kom gerust eens kijken!

Wat is dagbesteding?
U wordt gastvrij ontvangen in de 'huiskamers' door onze medewerkers en vrijwilligers en u kunt deelnemen aan tal van activiteiten die u aanspreken. Dat kan zijn o.a. geheugentraining, gym, koersbal, klaverjassen, creatief, maar ook wandelen of gebruik maken van onze speciale duofietsen. Alles afgestemd op wat uw mogelijkheden zijn. Natuurlijk kunt u ook gewoon een kopje koffie drinken, een krantje lezen of in gesprek gaan met uw leeftijdsgenoten. En als u zelf een idee heeft, gaan wij deze naar vermogen uitvoeren. 

Wanneer nodig krijgt u extra verzorging of begeleiding. Bijvoorbeeld als u te maken heeft met reuma, Parkinson of de gevolgen van een beroerte. In De Wilbert zijn gespecialiseerde zorgverleners die u volgens een persoonlijk behandel-/zorgplan ondersteunen om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen doen en zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Zo oefent u met de fysiotherapeut het lopen met een rollator.

Voor wie
Dagbesteding kan interessant zijn als:

  • u lichamelijke klachten heeft en toch actief de dag wilt doorbrengen.
  • door een beetje ondersteuning het u helpt om zelfredzaam te blijven, ook thuis.
  • een vorm van dementie het moeilijk maakt om de hele dag thuis door te komen.
  • uw partner of andere mantelzorger de zorg overdag tijdelijk wil overdragen aan een professional.

Voor dagbesteding heeft u een beschikking nodig. U kunt deze aanvragen bij de afdeling WMO in de gemeente waar u woont.

Wat zijn de kosten?
Voor de Dagbesteding geldt een vergoeding en een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is afhankelijk van uw (gezins)inkomen en vermogen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt en int deze eigen bijdrage. U kunt zelf een proefberekening maken via www.hetcak.nl. U kunt ook bellen met het CAK via 0800 - 19 22 (gratis). De Wilbert kan van u een financiële bijdrage vragen voor activiteiten en maaltijden. Als u behandeling van bijvoorbeeld een fysiotherapeut krijgt, dan valt dit onder uw zorgverzekering.