Maatschappelijk werk

Zorg krijgen omdat u ziek bent of ouder wordt, kan ingrijpend zijn. Een maatschappelijk werker ondersteunt u en uw naasten bij praktische en emotionele vragen die te maken hebben met uw ziekte en behandeling. 

Zij kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen op het gebied van huisvesting of financiën en verwijzen u desgewenst naar de juiste (zorg)instanties. Ook helpen zij u omgaan met gevoelens van angst en onzekerheid. Kortom: ondersteuning met zaken waar u alleen of met uw naasten niet uitkomt.

Begeleiding van ouderen en hun naasten

Maatschappelijk werkers van Marente zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ouderen en hun omgeving. Maaike Odijk, maatschappelijk werker, legt uit: "Ons team heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen in de ouderenzorg, heeft oor voor uw verhaal en kan tips geven hoe u met tegenslagen kunt omgaan. De maatschappelijk werkers zijn praktisch ingesteld en zorgen ervoor dat u en uw naasten zo snel mogelijk zelf weer verder kunnen. U kunt ons zien als een soort coach, ook voor de mantelzorger."

Het team bestaat uit drie maatschappelijk werkers en werkt vooral in Oegstgeest, Leiden, Warmond, Wassenaar, Sassenheim, Katwijk, Voorhout en Voorschoten. Er is nauwe samenwerking met onder andere de GGZ, het LUMC, Kwadraat en Radius.

Afspraak maken

Op maandag t/m donderdag kunt u direct contact opnemen met Maaike Odijk: maaike.odijk@marente.nl of 06 147 27 096.  Op vrijdag kunt u contact opnemen via de klantenservice van Marente op 071 409 33 33.